Despre Mine

ILIE RETEZATU

Bd. Republicii, nr. 25, bl. A7, sc. B, ap. 60

Mun. Ploiesti, Prahova

Telefon: 0723.016.286

e-mail: constructorul31@gmail.com

DATE PERSONALE
Data naşterii: 15 august 1975
OBIECTIV PROFESIONAL
Coordonare de santiere si project management. Ofer seriozitate, profesionalism si peste 12 ani de experienta in Romania, SUA, Irlanda si Marea Britanie in domeniul de consultanta a proiectelor de infrastructura, inclusiv contracte cu firmele de constructii autohtone sau internationale, ale firmelor cu capital privat sau ale administratiilor guvernamentale si locale, in calitate de beneficiar.
EXPERIENŢĂ PROFESIONALĂ
Aprilie 2017 – Prezent RPS Europe
Inginer – Diriginte de Santier
Urmarirea si coordonarea activitatii de executie pentru lucrari de reabilitare la pistele de aterizare la aeroporturile Shannon, Irlanda si Exeter, Marea Britanie. Planificarea etapelor de proiect si urmarirea consecventa si detaliata a fazelor lucrarilor spre a preintampina eventuale intarzieri sau costuri aditionale. Comunicare eficienta catre beneficiar a situatiei de lucrari, riscurilor, cheltuielilor aferente, situatiilor neprevazute si stadiului de lucrari in mod periodic, participand si instrumentand sedinte si intalniri cu toate partile contractuale. Valoare proiectului de reabilitare a pistei aeroportului din Shannon a fost bugetata pentru 13,8 mil euro si executata la un pret final de 13,3 mil euro, 7 saptamani inainte de termen. Valoare proiectului de reabilitare a pistei aeroportului din Exeter a fost bugetata la 5,8 mil lire sterline si executata la un pret final de 5,7 mil lire sterline la termen.
Noiembrie 2016 – Martie 2017 Aerodome Construct SRL
Inginer Coordonator Santiere
Urmarirea si coordonarea activitatii de executie pentru lucrari de montare structura metalica si inchidere hale si spatii comerciale cu panouri de tip sandwich (PUR). Urmarirea si coordonarea lucrarilor de termoizolatie si hidroizolatie a spatiilor comerciale. Evaluarea planurilor de proiect si comunicarea detaliilor, neclaritatilor sau deficientelor catre proiectant. Evaluarea cantitatilor de materiale necesare si intocmirea situatiilor de lucrari. Intocmirea si eficientizarea planificarii si graficelor de lucrari. Coordonarea logistica pentru transportul de materiale si resurse umane. Intocmirea rapoartelor zilnice de activitate.
Septembrie 2012- Noiembrie 2015 Gale Associates  
Inginer Constructor – Executie
Urmarirea si coordonarea activitatii de proiectare si executie pentru lucrarile de constructie sau reabilitare a pistelor de aterizare la aeroporturile civile. Implementarea conceptelor de constructabilitate si durabilitate in toate proiectele firmei. Comunicarea eficienta, in prezenta publicului, a stadiului de lucrari si buget. Intretinerea relatiilor cu clientii si promovarea publica a proiectelor.
Mai 2012 – Septembrie 2012 Parsons Brinckerhoff
Inginer Constructor – Executie
Asigurarea calitatii lucrarilor de executie la pista 10L-28R la aeroportul Niagara Falls International Airport. Reabilitarea partiala a structurii pistei ce deservea zboruri civile, dar si militare la Niagara Falls International Airport a constituit un proiect complex cu un buget de aproximativ 20 de milioane de dolari ce necesita executat in 90 de zile. Atributiile mele au fost de supervizare a unei echipe de 3 ingineri si peste 25 de muncitori timp de 90 de zile precum si urmarirea si acceptarea lucrarilor, intocmirea devizelor si efectuarea platilor catre constructori.
Iunie 2009 – Mai 2012 McFarland Johnson
Inginer Constructor
Urmarirea lucrarilor de executie la multiple proiecte de structuri rutiere pentru pistele de aterizare din cadrul aeroporturilor. Intocmirea devizelor si efectuare platilor catre constructori. Liantul dintre consultant, executant si administratia locala.
Martie 2009 – Iunie 2009 Directia Regionala Drumuri si Poduri Cluj Serviciul ACCL si Mediu
Inginer Constructor
Asigurarea calitatii lucrarilor de executie la tronsonul de autostrada Turda – Gilau. Rapoarte tehnice si de activitate, verificarea conditiilor de teren, verificarea si intocmirea de dispozitii de santier, participarea la sedintele tehnice ca reprezentant din partea beneficiarului.
Martie 2007 – Martie 2009 McFarland Johnson
Inginer Constructor
Calcule structurale pentru structuri de metal si beton armat cu preponderenta pentru structuri de drumuri si poduri. Desen tehnic si proiectare in AutoCAD Civil 3D si Microstation. Intocmire de rapoarte tehnice si inspectii ale conditiilor de teren. Activitate de coordonare pe santier si coordonare a procesului de obtinere avize de constructie.
Iunie 2006 – Martie 2007 Bergmann Associates
Inginer Constructor
Proiectare de hale comerciale si industriale in centre de dezvoltare urbana. Proiectare utilitati si a retelelor de canalizare. Proiectare de rezervoare pentru apele pluviale. Coordonarea procesului de obtinere avize de constructie.
Iunie 2003 – Septembrie 2003 Departamentul de Transporturi al statului New York
Subinginer
Studii de fezabilitate pentru decongestionarea traficului rutier. Verificarea conditiilor de teren si mentinerea bazelor de date.
EDUCAŢIE
Facultatea de Stiinte Aplicate si Tehnologie – Institutul de Tehnologie Rochester, New York Licenta in Stiinte – Cum Laude – Tehnologia Constructiilor Civile. Atestat de la Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului prin care se echivaleaza Diploma             de Inginer (cf Legea nr. 288/2004) in domeniul Inginerie Civila.
DEZVOLTARE PROFESIONALĂ
2013 –  Professional Engineering License (drept de stampila proiecte) in New York
LIMBI STRĂINE
Engleză – fluent Franceză – incepator
ALTE ABILITĂŢI
Operare confortabilă a PC-ului (Microsoft Office, AutoCAD, Civil 3D, HydroCAD) Carnet de conducere categoria B
PUNCTE FORTE
Capacitate dovedită de a administra simultan, cu rezultate optime, mai multe proiecte. Persoana integra, consecventa si increzatoare in propriile capacitati. Teamplayer. Capacitate de a planifica, concepe şi produce materiale de comunicare eficiente în a informa, promova şi convinge. Comunicare excelentă, în scris şi conversaţional. Lucrez foarte bine, cu rapiditate, în condiţii de stres.